Influencerii sunt și vor fi întotdeauna acele persoane la care userii vor apela pentru opinii avizate: până la urmă, testarea apelor din Social Media se face, de cele mai multe ori, prin intermediul lor.

Iată o serie de sfaturi care îți vor fi de folos în cazul în care vei aspira vreodată la statutul de Social Media influencer.

1. Analizează “piața”

Dorești să scrii despre gadgeturi, dar concurența face deja acest lucru de peste cinci ani și are un fan base dedicat? E posibil să te lovești de coatele imaginare ale influencerilor deja specializați în domeniul pe care îl ai în minte. Răspunsul la această întrebare este documentarea. Ia la rând fiecare influencer care scrie despre domeniul respectiv și fă-ți o listă cu întrebări la care să poți răspunde cu mândrie. Apoi, caută să îți dai seama cu ce poți veni în plus. Cum te poți exprima diferit? Pe scurt, cum te diferențiezi față de ceilalți?

2. Specializează-te pe un domeniu nișat și rămâi acolo

Cu siguranță, este mult mai la îndemână să scrii despre ceea ce te interesează decât să bați tastele în gol pentru domenii față de care nu ai nici o chemare. Trebuie să recunoști că nu poți să fii întotdeauna atotștiutor și în politică, și în problemele pescuitului oceanic, și în subtilitățile șahului de performanță. Vei fi cu adevărat bun atunci când vei aprofunda subiectele de care ești atras și pe care ești deja specializat.

3. Ține-te de planul postărilor!

Nu te baza mereu pe faptul că vei fi genul de influencer pe care îl va lovi inspirația în fiecare zi, la aceeași oră. Există perioade aride în Social Media și perioade numai bune de luat în vizor. Be smart, ia în vedere și construirea unui plan de rezervă pe cel puțin 3 luni!

Sursa foto: https://goo.gl/oUjG15

4. Consumă zilnic știri din media tradițională

Fie că îți dorești sau nu, relevanța postărilor tale o să fie direct proporțională cu agenda media. Totul depinde de context. De exemplu, nu ai fi putut atinge subiecte ca “Avantaje ale Galaxy Note 7” în contextul în care media vuia pe subiectul descoperirii unei erori din fabricația acelui device care expunea utilizatorul la riscuri de explozie. Exact!, de aceea trebuie să fii la curent cu ceea ce se întâmplă relevant pe terenul tău.

Limbă: